Fladdermusfåtölj

I vår jobblägenheten på Södermalm vill maken installera en skön fåtölj. Vi är av helt olika åsikt dock. Makens motivering till att klämma in en fåtölj är att han tycker att jag tar för mycket plats i soffan :-), båda vill helst ligga i soffan och han är lååång. För det andra så skulle han vilja ha lite högre stöd för nacken (vår soffa är låg i ryggen).

Min motivering till att inte klämma in en fåtölj är för det första, det blir helt enkelt för övermöblerat och för det andra att OM det skulle komma ifråga så får han inte ha en så hög rygg han skulle vilja för då ser det för klumpigt ut.

Men nu verkar vi ha hittat en kompromiss. Det finns nämligen en fåtölj som jag länge varit väldigt förtjust i som jag skulle kunna tänka mig att ändå ge plats åt, trots att det blir en till möbel vilket jag helst hade velat slippa. Det är den klassiska fladdermusfåtöljen! Den långa mannen kan halvligga ”snett” i den och då få högre rygg och nackstöd. Tjoho! Bådas behov tillgodosedda. Jag blir nöjd som får en fåtölj jag tycker är snygg med en modell som håller och är cool i alla sammanhang. Makens behov av skön sittkomfort tillgodoses också.

Posh Living har en superfin modell i antingen argentinskt lite kraftigare läder eller en nättar i italienskt läder. Men fortfarande har vi inte kunna bestämma oss om vilken typ av läder vi vill ha, vilken färg på lädret (lutar mot lite mörkare brunt), och vilket underrede vi vill ha, rostfritt eller svart? Det fina i kråksången med denna fåtölj, som i sig inte är särskilt ”nätt” är just underredet som gör känslan lite svävande. Eftersom det är mycket luft under fåtöljen hoppas jag att den ändå ger intrycket av att inte ta så stor plats.

Fladdermusfåtolj

Mariposa fåtölj

På Wikiepia står att läsa att fladdermusfåtöljen ritades 1938 av spanjoren Antonio Bonet och argentinarna Juan Kurchan och Jorge Ferrari-Hardoy. Fåtöljen har tillverkats på många håll i världen och kom via amerikanska Knoll till Europa. Svenska NK-bo licenstillverkade fåtöljen under 1950-talet i Nyköping. Fåtöljen kom att bli en symbol för ungdomsuppror mot en föräldrageneration  som ansåg att ungdomar ska ”sitta ordentligt”.

 1. Lena Svara
  Så härligt att hitta igen din blogg, har läst och sett dina fina bilder och fått mycket inspiration
  • Ong Svara
   Skulle vilja le4sa om vad du gf6r pe5 dagarna, kasnke kort pe5 mat du lagar, saker du bakar osv. Vad du gillar att gf6ra, lite omgivningar de4r ni bor nu? Gillar din blogg!
   • ingrid Svara
    Ja, jag ska försöka komma ihåg att uppdatera med mat och bakning mm. Har haft lite mycket på jobbet ett tag, så jag har varit slö på fritiden..
 2. ingrid Svara
  Kul Lena! Välkommen!
  • Farhan Svara
   And please check my wetisbe www.IngridAbramovitch.com for news of events related to Restoring a House in the City. I'm doing slideshows and book signings in New York, Charleston and Savannah, and hopefully points beyond, in the next few months. I'd love to meet you and hear more about your dream homes.

Lämna en kommentar

*

captcha *