Mitt vilsamma sovrum i färg

Sovrummet är ganska färdigrenoverat. Som fondvägg sitter en tapet från engelska tapet och färgproducenten Little Greene. De gamla stolarna har jag även målat i en färg från samma företag, framtagen för att matcha tapeten. På bilden ser de lite ljusare ut än vad man upplever dem i verkligheten.

hemmasnickrad sänggavel

kuddar och säng

Sänggaveln som maken har tillverkat ska vi lasera vit. Idén till sänggavelns utseende fick vi från Norrgavel som har jättefina gavlar, både klädda och trärena, men ack så dyra. Därför beslöt vi oss för att göra en liknande själva istället. Denna är lite böjd såsom Norrgavels sänggavel också är. Deras är i ett mer exklusivt trä, vi har använt vanlig furu. Överkastet kommer från Åhlens och kuddarna är en mix av Linum och Ikea.

stol i turkos

De ärvda gamla stolarna som fungerar som sängbord har jag målat i en smutsturkos kulör från Little Greene. Färg och tapet har jag skickat efter från Engelska Tapetmagasinet som är det enda företag som jag känner till som tillhandahåller märket Little Greene.  Vi har nog bestämt oss för att inte borra fast sänglamporna i väggen för att förstöra den vackra tapeten. Det får duga med att klämma fast ikeaspottarna i sänggaveln.

Ha en skön måndagkväll!

  1. Magdalena Svara
    Hej! Jag hittade din blogg när jag googlade efter egentillverkade sänggavlar. Vilken dimension på plankorna har ni byggt med? :) Vilken härlig blå tapet!
    • ingrid Svara
      Hej, Plankornas dimension är 95 mm. Roligt att du hittat hit och lycka till med hemmasnickeriet:-) Tack, ja tapeten är fantastiskt fin. Ingrid

Lämna en kommentar

*

captcha *