Nyårsdukningen

Så är det ett nytt år. Välkommen 2014! När jag tittar tillbaka på året som gått har det hänt väldigt mycket och gått väldigt fort. Det har både varit glädjeämnen men också sorger. Precis som livet faktiskt är. Början av året ägnade vi många helger till att springa på lägenhetsvisningar i huvudstaden och till slut slog vi till på en liten tvåa på Södermalm. Den har vi renoverat efter hand, helt enkelt när lust och tid funnits. Men det har varit en stimulerande sysselsättning. Många pendlingar mellan Luleå och Stockholm har det blivit under året. Härligt med omväxling.

Sönerna har under året fyllt 22 respektive 20 och jag kan känna både glädje men också oroas över vilken framtid som möter dem.  Alla krav som unga människor känner idag, det individualiserade samhälle som vi mer och mer utvecklas mot, på gott och på ont.  De starka klarar sig bra, men de allra flesta är inte alltid starka, genom hela livet. Vi behöver varandra. Det måste finnas utrymme att också få vara svag ibland. Jag tänker på rapporterna under det gångna året om stigande sjukskrivningssiffror. Vem är förvånad?

Men det finns så mycket också att vara tacksam över. Jag är tacksam över att båda sönerna har ett jobb att gå till. Yngsta sonen besökte jag och maken i Oslo i höstas där han för tillfället bor och det var verkligen underbart att få pussa på honom igen. För mig var Oslo en ny trevlig bekantskap.

Året som gått har ur jobbsynpunkt för mig själv varit otroligt hektiskt. Som tur är har det varit mestadels stimulerande och jag håller också på att certifiera mig till karrärcoach.

Huxflux har året gått och dags att bjuda till nyårsmiddag. I år dukade jag nyårsbordet i temat vinterhimmel med mörkt blå duk och glaspärlor som stjärnhimmel på duken. I glasen som står på tallrikarna serverades förrätten, en asiatisk räkcocktail.

Ta hand om dig själv och dina medmänniskor under det nya året!

Lämna en kommentar

*

captcha *