Renoveringsprojekt – lägenhet

Oj vad jag längtat till min kära blogg. Det har varit sådan tuff vår med mycket jobb och annat som måste uträttas och funderas över här i livet. Men nu är jag här igen och har inte för avsikt att göra sådant långt blogguppehåll igen.

Vi har ju blivit med Södermalmslägenhet! Så roligt och så dyrt förståss. Men man lever bara en gång. I den ska vi husera när vi jobbar i Stockholm jag och maken. I veckan ska jag åka ner för att beskåda underverket hur det blivit när golven är renoverade. Vi har haft golvslipare där som arbetat med att laga, slipa och vitolja de vackra gamla orginalplankorna från 1906.

Jag kan lova att det är mycket att göra i den lilla lägenheten. Men en trevlig sysselsättning minsann. Särskilt när vi som nu, inte alls behöver ha bråttom. Med åren har vi nog blivit lite mer tålmodiga, det får helt enkelt ta den tid det tar. Alla gamla listor, golvsocklar och spegeldörrar skall vi slipa och måla och takfärgen i sovrummet håller på att ramla ner 🙂 Det blir ett jobb senare i sommar att fixa till.

Jag har hittat en fullständigt underbar tapet hos det engelska tapet-och färgföretaget Little Greene. Den ska jag sätta upp på två av väggarna i sovrummet, maken tyckte det blev väl så magstarkt med alla väggar så det blir en kompromiss. Tapeten går att skicka efter från Engelska tapetmagasinet.

Kök att renovera

Sannerligen blir det bra att riva ut detta och sätta in Ikeas nya köksmoduler. Köket ska inhandlas i sommar. Så här såg golvplankorna ut innan är renoveringen.

lägenhetsrenovering

Slitet värre. Renoveringsprojekt på Södermalm. Lycka är att vi fick tag på en liten lya med balkong!

Tapet

Tapet till sovrummet av märket Little Greene. Mönstret är ursprungligen från 1700-talet och hittats i Picadilly circus i London.

PS – i vintras efter jul var jag med i en liten intervju i tidningen Allt i hemmet. Den handlade om hur man kompromissar hemma med inredning 🙂 Fniss. Brukar få som jag vill trots allt.

 

Lämna en kommentar

*

captcha *