Småmys i oktober

Jag är så himla glad åt mina krukväxter i köket. De kallas ”elefantöra” och pryder nästan hela köksbrädan. Finns ett annat namn också men det kommer jag aldrig ihåg. Det kan tyckas vara för många på rad på fönsterbrädan, men det finns en anledning, och det är att det är ofta ganska svårt att hitta denna växt i handeln. Därför har jag och några vänner sått flera skott och se, mina har tagit sig alldeles fantastiskt bra. På det sättet har vi alltid pigga ”elefantöron” så vi kan dela med oss mellan varandra och se till att de hålls levande.

Häromdagen köpte jag några vackra kvistar, bara för att jag fick lust och placerade dem i en billig glasvas. Nu när det blir ganska mörkt om kvällarna känns det mysigt att göra lite cosy omkring sig. Den 30 år gamla glassmaskinen fick en renässans och lingonglassen blev himmelsk! Helgen efter gjorde vi dajm-och marängglass. Oj, så gott med hemgjord glass! Livsnjuteri!

Krukväxt

Lingonglass i glassmaskin

blomkvistar i oktober

Lämna en kommentar

*

captcha *