Spanska solkusten

I veckan har vi firat att maken fyllt 50 år. Tillsammans med goda vänner har detta firats i sol och värme på spanska solkusten. Vi startade med några dagar i Marbella och besök på jetsetorten Puerto Banus. Underbara platser med ljuvligt promenadstråk som länkar samman de båda orterna. Där skulle jag utan tvekan kunna starta varje morgon med en löptur med vågornas brus i bakgrunden.

Maken överraskades med en liten tillställning på restaurang Sardin i Marbella, inte alls långt från vårt hotell. Jättegod mat och mycket skratt. Ja, det är faktiskt f d ägaren av Sardin på söder i Stockholm som i april flyttat till solkusten och öppnat Sardin i Marbella. Den lilla restaurang Sardin som finns kvar på söder är såld och idag fungerar den som ett tapasställe. Säkert bra det med, ska testa när jag är i Stockholm nästa gång, när jag har tid vill säga.

I Marbella bodde vi på hotell Fuerte Miramar som jag verkligen kan rekommendera. Bra läge, bra sängar (alldeles för ofta är det osköna sängar på hotell tycker jag), SPA och förvånansvärt välfylld frukostbuffé.

En dag tog vi lokalbussen till den fascinerande lilla ”vita staden” Ronda uppe i bergen, belägen mellan djupa raviner. I närheten av Ronda besökte vi en vingård med guidning och vinprovning. Mycket trevligt.

Vi avslutade vår Spanientripp med några dagar i Malaga. Planen var att besöka Granada och Alhambra, men vi kände helt enkelt för att bara äta gott och slappa i solen. I Malaga åt vi bästa Tapasen ever. Restaurangen hette La Plaza, bar y tapas. Den ligger på torget Plaza de la Merced. Rekommenderas starkt till den som åker till Malaga. Varje tapasrätt var som en liten fantastisk förrätt i sig. Sitt länge så ni orkar äta måååånga tapasrätter. Svårt att välja. Nu hoppas jag att vi solboostat så det räcker för den stundande mörka svenska vintern…

Den lilla bergsstaden Ronda.

Solig dag i Malaga

Karaktärisktisk spansk arkitektur vid Malagas hamnområde.

Tapas på La Plaza i Malaga

Butik i Marbella med influenser av närliggande Marrocko

 

Lämna en kommentar

*

captcha *