Spirande energi

För att vara en Ferdinand som helst sitter under korkeken och luuuktar på sina blommor så måste jag säga att jag då och då förvånar mig själv. Var får jag kraften ifrån? För ordet motivation finns inte i min vokabulär. Inte heller klyschan ”hitta det du tycker är roligt”. Det jag pratar om är motion, gå ner i vikt och allt det där. Tro inte nu att jag inte är intresserad av idrott eller så. Neej, tvärtom. Jag ägnade hela min uppväxt åt stentuffa träningspass och olika sporter. Det är väl tack vare mina positiva minnen som numera gör att jag trots lathet ändå kravlar mig till gymmet eller ut på löprundor. Det är inte för att jag egentligen tycker det är roligt! Nix, det är av den enkla anledningen att min kropp är beroende av att röra på sig. Det är ett gift, en drog.

Till alla som väntar på att någon form av motivation ska komma flygandes som mat till en fågelunge säger jag bara, då får ni vänta förgäves. Sorry. Enligt mig kommer motivation först när man ser resultat, då först VILL man verkligen fortsätta. Innan dess är det mest bara en plåga. Man måste helt enkelt träna ofta för att det ska bli ett behov som man inte vill vara utan. Just därför blev jag väldigt bekymrad över min lilla bristning i vaden, eller överansträngning eller vad det nu är. För jag vet att om det går för lång tid till dess att jag kommer igång igen då är Ferdinand framme och lockar….kanske ändå sätta sig under korkeken…

Idag trotsade jag smärtan och tog mig an löpbandet lite försiktigt och lade på lite styrkeövningar med hjälp av min egna personlige tränare (yngsta sonen). Han är verkligen tuff mot sin mor så det är inte aktuellt att fuska. Dåså, nu var man igång igen, bara att kämpa på. Den där motivationen kommer aldrig ändå.

Tjing, vad glad jag är!

Nikeväska och träning

randig våg

Att ta makten över denna lilla randiga pryl ser jag framemot

egen musli

Massor av frön och nötter i morgonfilen. Supergott.

  1. Ewa Svara
    Heja Ingrid, det kommer gå jättebra i Sthlm!
  2. Ingrid Svara
    Ja, jag hoppas att det här eländet med att få ont i vaden så fort jag springer går över så fort som möjligt. Blir jättekul med tjejmilen!

Lämna en kommentar

*

captcha *