Tapeter att må bra av

En arbetskollega och hennes make skall göra en ordentlig ”make-over” i sitt hem. Jag är anlitad att hjälpa dem i denna förvirrande process med så många val som ska göras. Nytt kök skall snart installeras och en farstu med vackra dubbeldörrar håller på att byggas. Huset är en gammal norrbottensgård av mindre modell med vackra stockar som väggar. I trappan i hallen vill de gärna ha en vacker tapet att vila ögonen på. Tillsammans har vi tittat på flera alternativ, bland annat Josef Franks eldblomman som ju är en klassiker.

När jag var på resa i jobbet häromdagen gick jag förbi en fin tapetbutik och mitt besök där gav gott resultat. Jag hittade ett tapetmärke som jag tror skulle passa på väggen uppför deras trappa. På bilden, som jag tog med mobilkameran, har jag lagt dit en vitmålad och en grågrön träbit. Tanken är att trappan ska bli vit och endel av mötande väggen till tapeten ska få en mild grågrön nyans. Nu är bara frågan vilken tapet som blir finast? Jag är kanske mest förtjust i den med gulbeige botten. Dubbeldörrarna som de sätter in i glasverandan/farstun blir ockragula. Oj så fint det kommer att bli.

Tillverkaren är Little Greene med tapeterna Reverie med vit respektive beige botten är riktigt fina. Mönstren beskrivs påminna om Henri Rousseaus målningar vid 1900-talets början.

Lämna en kommentar

*

captcha *