Underbara midsommarafton

Sveriges längsta dag, när solen aldrig går ner – midsommarafton. Hur romantiskt är inte det? Solen visade sig även i år (tack och lov), efter en ovanligt kall juni. Maken och jag avnjöt tillsammans med sex goda vänner, en fantastisk eftermiddag och kväll hos finaste Eva och Peter i deras fritidshus i vår underbara skärgård i Luleå. Mycket skratt och mys men själv var jag tyvärr ruggigt förkyld så jag kröp till kojs lite tidigare än de andra. Men frukosten tillsammans vid havet är också en njutningsstund. Alltigenom supergod mat som vanligt. När efterrätterna (ja, det var två!) åkte fram glömde jag helt bort att ta fram kameran så det blev inga bilder. Så gott var det faktiskt att man bara kunde fokusera på att äta och inte fota. Vad sägs om crema catalana med hallon samt en ljuvlig jordgubbstårta med vit choklad och grädde på en chokladbrowniebotten….

Fin start med spansk Cava i glasen (godare än champagne) och svenska jordgubbar till det. Vi hade lite mer plockmat också som jag inte har några bilder på. Vi smaskade också på spansk ost och skinka, saltade spanska mandlar samt ett helt fat med jordgubbar doppade i choklad. Mums!

Vad vore en midsommar utan den traditionella sillen och snapsen? Förrätten satt som ”schmäck”.

Här plockas det i köket. Vi är glada över solen som visar sig hela midsommarafton trots kylan som kröp fram på nattkröken. Det är ju en härlig känsla att kunna duka utomhus.

Innan det var dags för varmrätten tog vi en promenad i omgivningarna. Sverige är verkligen vackert!

Grabbarna förbereder paellan i den fantastiska murrikkan. Saffransris, kyckling, lax, räkor, grönsaker, bläckfisk. Herrejisses så gott det var!

Solen strålar, klockan är 22.

Lämna en kommentar

*

captcha *