Vacker gråskala

Sista augusti och hösten är redan på intågande. Fortfarande kan vi hoppas på soliga och hyfsat varma dagar. Det finns många fina fördelar med hösten också. Här uppe i norr börjar vi tända ljus som skapar den där myskänslan inomhus. Eftersom vi har så ljust hela sommaren så finns det ingen vits alls att tända ljus innan hösten närmar sig. Sen startar ju jobb, skola och allt sådant som betyder rutiner i vardagen för de flesta. Det är något som också är ganska trevligt faktiskt. En viss ordning på dygnet igen. Många behöver jobba hemma lite då och då, eller bara vill ha en extra skön arbetshörna till hemmapyssel.

Trivsamma, kreativa arbetsplatser är inte så dumt. Inreder man ett hemmakontor har man större möjlighet att ta ut svängarna än inom offentliga kontor. Ofta behöver det inte vara mer än en liten hörna någonstans i huset eller lägenheten. Det viktigaste är att det känns lustfyllt att slå sig ner där. Dessa mysiga arbetshörnor är från pinterest.

Jag fortsätter på temat gråskala (likt arbetsplatserna). I augusti på Bomässan i Annedal fastnade jag för flera inredningar som var härligt färgglada. Denna kompakta tvåvåningslägenhet var tvärtom inte alls färgglad. Men oerhört vacker och vilsam i sin stilla gråskala. Skönt och harmoniskt. Jag kan aldrig bestämma mig för vad jag tycker bäst om. Färgglatt eller färglöst? För mig är det nog så att dagens humör och behov avgör vad jag behöver.

Lägenheten är inredd av duktiga Lotta Agaton. Gillar skarpt de virkade kuddarna och den spanska virkade mattan i ull. Mjuk kontrast till det i övrigt sparsmakade. De mjölkade askplankorna anlägger en vacker och ljus bas i denna ganska kompakta lägenhet.

Lämna en kommentar

*

captcha *